مراقبت از پوست

تاثیر پماد زینک اکساید برای جوش

تاثیر پماد زینک اکساید بر جوش صورت

پماد زینک اکساید یک داروی شیمیایی است که به عنوان محافظ پوست در برابر اشعه مضر خورشید، ترمیم زخم، رفع التهاب و سوختگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع کرم زینک اکساید می‌تواند یک جایگزین مناسب برای کرم ضد آفتاب باشد که از پوست مراقبت می‌کند و مانع سوختگی و حتی پیری پوست می‌شود. بسیاری به دلیل تأثیرات این کرم بر این باورند که پماد زینک اکساید برای درمان جای جوش نیز مناسب است. با توجه به فوایدی که این پماد به همراه دارد، در ادامه مقاله به تاثیر پماد زینک اکساید برای جای جوش و مضرات آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

پماد زینک اکساید چیست؟

پیش از بررسی خواص پماد زینک اکساید و تاثیر پماد زینک اکساید برای جای جوش بهتر است اول با این پماد بهتر و بیشتر آشنا شویم. در گذشته به روی اکسید، توتیا می‌گفتند که برای ساخت فلز برنج و درمان بیماری‌های چشم از آن استفاده می‌کردند. اما امروزه برای ساخت پودر بچه، کرم ضد آفتاب، محصولات آرایشی، دئودورانت، صابون و شامپو از زینک اکساید کمک می‌گیرند.

کرم زینک اکساید در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی نیز کاربرد دارد، چرا که جلوی اشعه UV مضر خورشید را می‌گیرد. اشعه UV یا فرابنفش منجر به سوختگی و پیری پوست می‌شود. همچنین از این پماد در درمان مشکلات پوستی، عفونت پوستی، سوختگی، اگزما، درمان جای زخم و اِسکار و حتی درمان جای جوش نیز بهره‌مند می‌شوند.

خواص پماد زینک اکساید

پماد زینک اکساید برای محافظت از پوست در برابر نور خورشید.

زینک اکساید یک ترکیب مهم برای محافظت پوست در برابر نور و اشعه مضر خورشید است. علاوه بر تاثیر پماد زینک اکساید برای جای جوش، این پماد خاصیت منعکس کردن اشعه مضر UV را از پوست دارد و همچون سپری مقابل نور خورشید در برابر پوست عمل می‌کند.

بنابراین در تولید محصولات آرایشی و کرم ضد آفتاب از پماد زینک اکساید استفاده می‌شود. برای مثال در تولید کرم ضد آفتاب از 25 تا 30 درصد و در تولید برخی از لوازم‌های آرایشی از 10 تا 19 درصد پماد زینک اکساید استفاده می‌کنند تا از پوست به خوبی مراقبت کند.

خاصیت آنتی باکتری پماد زینک اکساید

یکی از خواص پماد زینک اکساید، خاصیت آنتی باکتری آن است. از این رو کرم زینک اکساید از پوست در برابر باکتری‌های مضر محافظت می‌کند و کمک به سزایی در تمیز و شفاف ماندن پوست می‌کند.

در نتیجه پماد زینک اکساید برای رفع آکنه و جوش نیز بسیار کاربرد دارد. جوش و آکنه زمانی ظاهر می‌شوند که میزان چربی، میکروب و باکتری روی پوست زیاد است و از تجمع باکتری و چربی، جوش و آکنه تولید می‌شود.

بنابراین شما می‌توانید با بهره‌مندی از خاصیت ضد باکتری پماد زینک، مانع ایجاد انواع جوش و آکنه و حتی جای جوش، لک پوستی و اسکار (یا زخم) روی پوستتان شوید و پوستی سالم و شفاف داشته باشید.

همچنین پماد زینک اکساید مانع خشکی پوست و از دست رفتن رطوبت پوست می‌شود. در واقع نور خورشید باعث خشک شدن پوست و در نتیجه ایجاد لک پوستی و حتی سوختگی می‌شود. پماد زینک اکساید از پوست در برابر خطرات نور خورشید محافظت می‌کند. بنابراین شما می‌توانید از پماد زینک اکساید برای درمان سوختگی، درمان پوست‌های حساس و حتی پوست کودکان نیز استفاده کنید.

پماد زینک اکساید برای درمان آکنه

پماد زینک اکساید حاوی فرمولاسیونی است که برای درمان آکنه مفید خواهد بود. همچنین جالب است بدانید که در محصولات درمانی آکنه از زینک اکساید نیز استفاده شده است، چرا که زینک اکساید خاصیت ضد باکتری دارد.

خاصیت ضد باکتری پماد زینک اکساید به درمان زخم‌ها، التهاب و قرمزی جوش و آکنه نیز کمک می‌کند. در واقع زینک اکسید به عنوان آنزیمی عمل می‌کند که سلول‌های مرده را از بین می‌برد، بافت آسیب دیده پوست را ترمیم می‌کند و باعث تولید کلاژن یا جوان سازی پوست می‌شود.

با این حال توصیه می‌کنیم که پیش از مصرف پماد زینک اکساید با پزشک مشورت کنید تا به این کرم حساسیت نداشته باشید. برخی بر این باورند که مصرف غذایی زینک همچون گوشت قرمز، حبوبات، غلات و میگو بهتر از مصرف شیمیایی زینک اکساید است!

پماد زینک اکساید برای نرم کردن پوست

زینک اکساید همچون سپری از پوست در برابر خشکی و چین و چروک محافظت می‌کند، چرا که آبرسانی بسیاری قوی و مناسبی است. در طول روز و هنگام تماس پوست با نور خورشید، میزان آب و رطوبت پوست کاهش می‌یابد و همین مسئله باعث ایجاد لک پوستی، ماندگاری جای جوش و حتی پیری زودرس پوست می‌شود. از این جهت پماد زینک اکساید برای نرمی و آبرسانی پوست اهمیت دارد و مانع لک پوستی و پیری زودرس می‌شود.

پماد زینک اکساید برای خارش جای جوش

زینک اکساید علاوه بر آبرسانی و نرم کردن پوست، مانع خارش پوست می‌شود. در بسیاری از مواقع محل جوش و آکنه یا حتی جای جوش دچار خارش، قرمزی و حساسیت می‌شود که پماد زینک یک درمان مفید برای آرام کردن پوست خواهد بود. در صورتی که پوست حساسی دارید که در اثر تماس با محصولات شیمیایی یا مواد غذایی دچار خارش می‌شود، پماد زینک درمان مناسبی برای التیم بخشیدن خارش پوست حساس نیز خواهد بود.

اثرات ضد پیری پماد زینک اکساید

اکسید روی نه تنها از پوست در برابر آسیب اشعه ماورابنفش خورشید محافظت می‌کند و مانع از ایجاد لک‌های پوستی می‌شود، بلکه با بهبود سنتز سلول‌های اختصاصی بافت پوست، اثرات ضد پیری فوق‌العاده‌ای نیز دارد. اکسید روی با نفوذ به لایه‌های عمقی پوست، قدرت تکثیر سلول‌های پوستی را افزایش می‌دهد. همچنین باعث تقویت بافت کلاژن و الاستین پوستی می‌شود و تولید آنها را تحریک می‌کند. زینک اکساید از این طریق می‌تواند چروک‌های سطحی پوست را از بین ببرد و از ایجاد چین و چروک‌های بیشتر پوستی جلوگیری نماید.

پماد زینک اکساید برای درمان لک پوستی

گاهی جای جوش، آکنه یا سوختگی باعث تیره‌تر شدن پوست می‌شود. طبق تحقیقات محققان، پماد زینک یک درمان مؤثر برای لک پوستی و سوختگی است. هنگامی که میزان رنگدانه پوست بیشتر می‌شود، لک پوستی ایجاد می‌گردد که البته به عوامل مختلفی بستگی دارد.
پماد زینک برای رفع تیرگی پوست کاربرد فراوانی دارد، چرا که باعث از بین رفتن بافت مرده پوست می‌شود که در این بافت لک پوستی و سوختگی وجود دارد. در نتیجه‌ِی استفاده از کرم زینک اکساید، پوست کلاژن سازی می‌کند و سلول‌های جوان و تازه رشد می‌کنند. بنابراین لک پوستی یا اثر سوختگی به مرور زمان از بین می‌رود.

تاثیر پماد زینک اکساید برای جوش

وظیفه غدد چربی پوست، تولید چربی است که مانع ایجاد چین‌وچروک و پیر شدن پوست می‌گردد. اما زمانی که چربی در فولیکول مو انباشته شود، آکنه به وجود می‌آید. از طرفی هنگامی که میزان چربی، باکتری و میکروب روی پوست افزایش یابد و در منافذ پوستی جمع شود، جوش روی پوست ایجاد می‌شود.

پس از آنکه آکنه یا جوش از بین می‌رود، در صورتی که پوست حساس داشته باشید، ممکن است جای جوش به صورت لک یا اِسکار (زخم) یا حفره عمیق ایجاد شود که دلیل آن می‌تواند میزان حساسیت پوست، نوع پوست، سبک زندگی، عدم توجه به مراقبت پوستی یا حتی دست‌کاری بیش از حد پوست باشد.

با توجه به خواص زینک ممکن است برایتان سؤال پیش آید که آیا تاثیر پماد زینک برای جای جوش مناسب است یا خیر؟ زینک اکساید خاصیت ضد باکتری دارد و به تمیز شدن پوست کمک می‌کند. همچنین این پماد باعث از بین رفتن آسیب‌های پوستی، تیرگی، لک پوستی، اسکار و حتی جای جوش می‌شود. اما برخی از انواع جای جوش که عمیق و کهنه هستند نیاز به درمان‌های پزشکی دارد و پماد زینک می‌تواند در کنار درمان‌های دیگر تأثیر بهتری داشته باشد.

آیا زینک اکساید برای رفع تیرگی پوست مناسب است؟

بسیاری از افراد از پماد زینک برای رفع تیرگی پوست استفاده می‌کنند، اما آیا این پماد تا این حد مؤثر است؟ پاسخ به این سؤال به نوع پوست شما بستگی دارد. مواد معدنی همچون زینک، به رفع تیرگی پوست و سفید شدن کمک می‌کنند. پماد زینک حاوی ترکیباتی است که باعث رشد سلول‌های جوان پوست می‌شود و می‌تواند در سفید شدن یا رفع تیرگی پوست نیز اثر بگذارد.

نحوه استفاده از پماد زینک اکساید برای درمان آکنه

اکسید روی به صورت پماد، پودر و لوسیون  در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های معتبر موجود است و بدون نسخه به فروش می‌رسد. اما با این وجود، توصیه می‌شود قبل از استفاده این ماده بر روی پوست خود، حتما با پزشک متخصص درباره شرایط پوستی‌تان مشورت نمایید.

اگر قصد استفاده از پماد زینک را برای درمان آکنه‌ها و جوش‌های پوستی دارید، می‌توانید طبق مراحل زیر از آن استفاده نمایید:

  • ابتدا با استفاده از شوینده‌ای ملایم و سازگار با جنس پوستتان، صورت خود را بشویید و از تمیز بودن پوست اطمینان حاصل کنید.
  • سپس از یک لایه آبرسان استفاده کنید تا پوستتان دچار خشکی نشود.
  • در مرحله بعد مقداری از زینک اکساید را روی جوش‌ها و لکه‌های قدیمی به جا مانده از آنها بزنید. دقت کنید که زینک اکساید را روی تمام پوستتان پخش نکنید و تنها به جای لکه ها اکتفا کنید.
  • پس از این، توصیه می‌شود اجازه دهید پماد زینک اکساید حداقل برای چند ساعت روی پوستتان بماند. در این باره اکثر پزشکان توصیه می‌کنند که چند ساعت قبل از خواب از این محصول استفاده کنید و اجازه دهید یک شب کامل روی پوستتان بماند و صبح آن را بشویید.

نکات مهم

  • هرگز پماد زینک را روی پوست ترک خورده، تاول زده و زخم شده نزنید. این کار ممکن است باعث تحریک بیشتر پوستتان شود.
  • اگر پوست خشک و دهیدراته‌ای دارید، اکسید روی را با آبرسان یا مرطوب کننده استفاده کنید. این کار از خشک شدن بیشتر پوستتان جلوگیری می‌کند.
  • در صورتیکه از مکمل‌های غذایی حاوی زینک استفاده می‌کنید، قبل از استفاده پماد زینک با پزشک خود مشورت کنید. استفاده همزمان زینک به صورت مکمل و پماد ممکن است باعث ایجاد مسمومیت شود.
  • چنانچه از داروی خاصی استفاده می‌کنید یا سابقه واکنش‌ آلرژیک دارید، پیش از استفاده زینک، تست پچ انجام دهید و با پزشک متخصص مشورت نمایید.
  • به هیچ وجه از پماد یا کرم زینک در اطراف چشم استفاده نکنید.
  • اگر در دوران بارداری یا شیردهی به سر می‌برید، برای استفاده از زینک اکساید توصیه می‌شود حتما با پزشک خود مشورت کنید.
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *